ÚvodKuchyňské ostrůvky jako senzace 21. století

Kuchyňské ostrůvky jako senzace 21. století

Přemýšlíte, jak vyplnit nevyužitý prostor v kuchyni? Kuchyňské ostrůvky jsou skvělou volbou, jak vnést do kuchyně nadčasovost a rozmanitost. Pro mnohé jsou již nedílnou součástí místnosti. Nechte se přesvědčit a podívejte se, co s sebou kuchyňské ostrůvky přináší.

Co jsou kuchyňské ostrůvky?

Kuchyňské ostrůvky jsou oblíbenou a praktickou součástí kuchyně. Jejich funkce jsou rozmanité. Mohou posloužit jako prostor pro vaření a z druhé strany zas jak jídelní stůl. Pro přípravu a servírování pokrmů, nebo jako kuchyňský ostrůvek s dřezem a odkládacím pultem. Častým využitím ostrůvků je také bar. Jejich tvary a kombinace jsou různé. Dávají tak prostor hrát si s vlastní představivostí. Jejich vzhled pozvednou různé doplňky nebo i vhodný výběr svítidla nad kuchyňským ostrůvkem.

Co by však nemělo ostrůvku chybět? Rozhodně skříňky nebo otevřené regály, které se vždy hodí pro uskladnění kuchyňských doplňků a potravin. Otevřené regály zvelebíte například tím, pokud si do regálů naskládáte proutěné košíky. V případě, kdy má ostrůvek sloužit jako bar, si do něj můžete vestavět vinotéku.

Pro a proti kuchyňských ostrůvků?

Nepřekonatelnou výhodou je jejich vzhled. Dokážou ozvláštnit prostory a dodají jim jiskru. Pokud máte kuchyň propojenou s obývákem, elegantně vám rozdělí obě místnosti. Další výhodou je rozšíření pracovních ploch a úložných prostor. Díky tomu se do vaření může zapojit celá rodina, která tak zažije krásné společné chvilky. Pokud si vyberete kuchyňský ostrůvek na kolečkách, můžete ho snadno přesouvat po místnosti dle svých potřeb. 

Vedle toho přinášejí i drobné nevýhody. Pokud nemáte velké prostory, měli byste si dát pozor. Kuchyňský ostrůvek totiž dělí místnost na části, a tím ji opticky zmenšuje. Když se rozhodnete na něj umístit dřez nebo sporák, budete se muset během přípravy jídla neustále otáčet, což také není moc praktické.

Na kolik kuchyňské ostrůvky vyjdou?

Klasické kuchyňské ostrůvky s úložnými prostory se obvykle dají sehnat od 5 000 Kč. Záleží však na rozměrech a vašich představách. Dražší jsou pak ostrůvky, které si necháte udělat od truhláře na míru. Na druhou stranu budou navržené přímo podle vás, a do prostoru skvěle zapadnou.

Kuchyňský ostrůvek je rozhodně skvělou možností, jak ozvláštnit kuchyni. Nejlepší však je, poradit se s designérem, jestli je pro vaši kuchyň ostrůvek vhodný. Protože krásný, ale nevhodně umístěný ostrůvek by vám po čase mohl překážet a zkazit celý dojem z kuchyně.

© 2024, LARADEX, s.r.o. – všechna práva vyhrazena, vyrobily Elevante a eBRÁNA