ÚvodLepší vaření? Lepší kuchyňská linka

Lepší vaření? Lepší kuchyňská linka

Už dlouho přemýšlíte nad změnou ve své domácnosti? Ideálním odrazovým můstkem může být právě renovace kuchyňské linky nebo rovnou celé kuchyně. A domněnka, že se jedná jen o nepříjemnou záležitost, už dlouho neplatí, protože variabilita materiálů a samotných prvků, ze kterých si můžete vybrat, je obrovská. Pokud se však necítíte na velkou renovaci, můžete začít i dílčími malými změnami. I ty udělají zcela odlišný dojem.

My vám poradíme, kde začít a jak postupovat, aby renovace proběhla co nejlépe.

Kde začít?

Je určitě podstatné znát rozměry kuchyně, se kterými budete pracovat, a preferovaný styl. V této části je stejně tak důležitá i inspirace, díky které si ujasníte, co se vám líbí, nebo naopak, co si nedokážete ve své budoucí kuchyni ani představit.

 

    Pryč se starým

    Začít můžete s malými detaily – například výměnou úchytekvymalováním nebo změnou osvětlení. Takovým drobným detailem je přidání LED pásek, které vám krásně podsvítí linku. Větším krokem, kterého se ale není třeba bát, je výměna celé kuchyňské linky. U té se budete rozhodovat o materiálu, barvě a rozložení jednotlivých komponentů. Na výběr máte z velké řady možností. 

     

    Upcycling

    Co si pod tímto pojem představit? Odpověď je jednoduchá. Upcycling je tvůrčí proces transformující staré předměty do nových, čímž přispějete i k ekologické udržitelnosti. Představivosti se meze nekladou – vyměnit můžete téměř cokoliv. Důvodů ke změně může být mnoho. Opotřebovanost materiálu, nefunkčnost nebo jen touha po něčem novém a jiném. Pojďme si teď vyjmenovat možnosti, které máte.

    Kromě výše zmíněných LED pásek a úchytek můžete svému kuchyňskému nábytku dopřát i nový nátěr. Příslušné laky a barvy, které se k nátěru používají, rychle schnou a jsou odolné vůči poškození. Nicméně o daném typu laku nebo o barvě se raději poraďte v obchodě s barvami. Místo laku a barvy můžete použít také samolepicí fólie, které se lepí na odmaštěný povrch. Jejich aplikace však vyžaduje velikou pečlivost. Další, ale zdaleka ne poslední, alternativou, je nový obklad. I ten samotný z vaší kuchyně dokáže udělat úplně jiné místo – díky své barevné a designové různorodosti. Variant existuje tolik, že si vybere opravdu každý. 

    Současné trendy 

    V současné době narazíte na spoustu kuchyní, které mají takzvané ostrůvky. O co se jedná? O samotnou část nábytku stojící v prostorách kuchyně ve stejném designu jako její zbytek. Ostrůvky jsou velmi multifunkční. Můžete do nich umístit indukční desky, úložné prostory, nebo je využít i namísto jídelního stolu. Je to velmi praktická část kuchyně

    Dalším trendem je dostatek světla. Tento prvek provzdušní kuchyň a dodá jí příjemnou atmosféru. Ve spojení s přírodními materiály dosáhnete elegantního řešení. Populárním a často vyhledávaným materiálem se stalo dřevo. Trendy by se pro tento rok daly shrnout jako spojení přírodních materiálů a osvětlení. 

    © 2024, LARADEX, s.r.o. – všechna práva vyhrazena, vyrobily Elevante a eBRÁNA