ÚvodJak zabezpečit domov pomocí stavebních úprav?

Jak zabezpečit domov pomocí stavebních úprav?

Připadá vám současná doba bezpečná? Klesající životní úroveň a častější pohyb lidí mezi jednotlivými zeměmi se neblaze podílí na zvyšování kriminality a mnoho lidí tak přemýšlí, jak zvýšit bezpečnost své nemovitosti. Pocit bezpečí nezvýšíte pouze tím, že si pořídíte zbrojní průkaz a na pozemek dáte bojové psí plemeno. Poradíme vám stavební úpravy, kterými můžete zajistit, že váš pozemek nebude snadným terčem nekalých živlů.

Vše začíná u plotu

Nízký plaňkový plot vypadá kouzelně a dodává domu romantický vzhled. Bohužel ho může snadno překonat i malé dítě, a proto k vaší bezpečnosti nijak nepřispěje. Při pořizování plotu je vhodné myslet na materiál a také na výšku plotu. Pokud zvolíte neprůhledný plot, váš pozemek bude pro zloděje méně lákový, protože si nebudou moci vyhlédnout, co by u vás mohli odcizit. Obzvláště vhodné jsou betonové ploty, zděné ploty či ploty z gabionů. Skvělou volbou je také kombinace pletivového a živého plotu, která je téměř nepřekonatelná. Je vhodné zvážit také výšku, plot vysoký 2 metry a více se překonává podstatně hůře než plot vysoký po ramena. Výstrahou jsou kovové ploty se špicemi, které se jen špatně překonávají, protože znamenají pro nezvaného vetřelce značná rizika. Pokud už plot máte a nechcete ho měnit, můžete k některým typům dodatečně přidat na vrchní část žiletkový nebo ostnatý drát, který sám o sobě velmi odrazuje od vniknutí na pozemek.

Mříže do oken a venkovní žaluzie

Pokud už v sousedství někdy došlo k vykradení domu, jedná se o jeden z pádných důvodů, proč uvažovat o mřížích do oken. Samotná okna jsou pro zloděje tou nejlepší pozvánkou, protože nevyžaduje příliš zručnosti je vysklít nebo zcela vyrazit. Ne každému ale mříže do oken vyhovují a někteří si s nimi mohou připadat jako ve vězení. Skvělou volbou jsou venkovní žaluzie, které poskytují nejen soukromí a regulaci světla, ale také jsou pro zloděje téměř nepřekonatelnou překážkou. Stanou se elegantní součástí domu a přitom budou zvyšovat vaši bezpečnost.

 

Bezpečnostní dveře

Investice do bezpečnostních dveří by měl být základ. Takové dveře je nemožné vypáčit nebo vyrazit a pokud nemá zloděj pokročilé zámečnické znalosti, pravděpodobně je nikdy nepřekoná. Nejsou levné, ale jde o jednorázovou investici, která vám zajistí klidný spánek.

  

Elektronické zabezpečení

Elektronické zabezpečení je tou nejlevnější položkou. Instalace kamer k domu stojí řádově jen několik tisíc korun a poskytne vám přehled o dění na pozemku. Moderní kamery můžete ovládat i přes mobilní telefon a dálkově sledovat, co se v domě děje v době vaší nepřítomnosti. Vhodné je kombinovat kamery s alarmem. Skvělou volbou je také venkovní zvonek s kamerou, díky kterému budete vědět o tom, kdo se skutečně nachází přede dveřmi.

Top 5 Výrobců Bezpečnostních Kamer 

  1. Hikvision: Široká škála produktů, pokročilá technologie.
  2. Dahua Technology: Vysoká kvalita obrazu, inovativní funkce.
  3. Bosch Security Systems: Spolehlivost, vysoká kvalita.
  4. Axis Communications: Lídr v síťových kamerách, pokročilé analýzy.
  5. Panasonic: Odolnost, vynikající obrazová kvalita.

© 2024, LARADEX, s.r.o. – všechna práva vyhrazena, vyrobily Elevante a eBRÁNA