ÚvodProč je zimní období ideálním časem pro vylepšení domova?

Proč je zimní období ideálním časem pro vylepšení domova?

Jaké je nejlepší období pro plánování projektů na přestavbu domů? Správná odpověď může záviset na místním počasí a konkrétním projektu. Přesto mnoho majitelů domů nikdy ani neuvažuje o výhodách zimní přestavby. Chtěli byste šanci ušetřit peníze a čas nebo jednoduše dokončit přestavbu do jara? Udělejte si chvilku a zjistěte, proč pro vás může být nejchladnější sezóna dokonalou sezónou renovace domova.

Volte druh práce podle sezóny

Je nemyslitelné stavět dům, když venku chumelí. Proto se domy staví nejčastěji v letním období, kdy je počasí nejstabilnější. Co se ale týče rekonstrukcí interiéru, ty mohou být na venkovních podmínkách nezávislé. Velkou výhodou zimního období je, že stavební firmy nejsou tolik vytížené a je větší šance, že si na vás udělají čas. Je třeba myslet na to, že jednou z nejsložitějších částí každého projektu je plánování. Pokud plánujete na jaře nebo v létě cokoliv stavět, můžete začít plánovat už v zimním období, aby vás po příchodu teplých dnů nic nezaskočilo a byli jste připravení. Myslete na to, že plánování projektů nebo získávání povolení také zabere nějaký ten čas. Pokud začnete s některými projekty už v zimě, budete připraveni začít pracovat na jaře.

Stavební práce v zimním období

V zimě se příliš často nestaví, protože je pro dodavatele velmi často obtížné pracovat se suchou, tvrdou a dokonce i zmrzlou zemí. Ovšem jarní a letní počasí může způsobit, že vzduch bude vlhký a země blátivá. To znamená, že mírná zima může vašemu zhotoviteli poskytnout ideální čas například na budování základů. Betonovat je možné i při teplotách kolem 5°C. V současné době se i hrubé stavby často budují během zimních měsíců. Pokud bude suché a teplé počasí, může to pro vás znamenat, že stihnete stavbu domu mnohem rychleji. Je třeba se řídit předpovědí. Pokud bude nástup zimy klidný a počasí teplé, můžete stavět. Pokud budou nepříznivé podmínky, příliš vlhkosti a teploty pod bodem mrazu, budete muset počkat do jara.

Práce v podkroví nebo garáži

Zimní období je jako stvořené pro rekonstrukci podkroví, sklepa nebo třeba garáže. Pokud chcete udělat z podkroví obytný prostor, pravděpodobně to během zimy stihnete. Snadno seženete potřebné pracovníky a také materiál by měl být v tomto období dostupnější.

Rekonstrukce koupelny a kuchyně

Dodavatelé obvykle dostávají nejvíce žádostí o zakázky na přestavbu koupelen a kuchyní v létě. Pokud si práci naplánujete na zimu, můžete se snadněji přesunout k prvním čekatelům ve frontě.

Rekonstrukce obýváku, dětského pokoje nebo ložnice

V letním období má většina lidí málo času, protože jsou dlouhé dny a většina lidí je chce trávit venku. V zimě je ale světlo jen krátkou dobu a když už musíte trávit tolik času v interiéru, proč ho nevyužít k rekonstrukci obýváku, dětského pokoje nebo třeba ložnice. Možná, že už dlouho plánujete výměnu koberce, novou postel, vymalovat nebo třeba položit plovoucí podlahu. Zima je pro tyto úpravy jako stvořená.

Zimní období přeje rekonstrukcím a často si je můžete zajistit za mnohem méně peněz než ve zbytku roku. Pokud máte chuť renovovat, vyhledejte u nás ty správné řemeslníky a pusťte se do práce.

© 2024, LARADEX, s.r.o. – všechna práva vyhrazena, vyrobily Elevante a eBRÁNA